søndag 30. oktober 2011

Halloween: Dødmannsfingre

Som jeg nevnte i forrige innlegg bakte jeg masse i går!
Det beste resultatet ble uten tvil "dødmannsfingrene"
Det er kjeks, som formes ut som fingre. Perfekt for både store og små.
Fant oppskriften HER !
Det eneste som er litt synd er at de ikke er lavkarbo, men en gang iblant (Halloween!!!) må det jo være lov å synde litt ;) hehe

Uansett, oppskriften ja:


Dødmannsfingre:
ca 30 stk
  • 2 store egg (1 eggehvite pluss et helt egg, bruk eggehviten som blir til overs til å pensle fingrere med)
  • 30 skåldede mandler
  • 1 ts vaniljesukker
  • 115 gr usaltet smør
  • 65 gr melis
  • 60 gr sukker
  • en klype salt
  • 235 gr mel
Del mandlene i to, og bruk en kniv til å rufse dem litt i kantene slik at “neglene” ser slitte og uapetittelige ut! Her kan du også gå for en annen variant der mandlene males røde med konditorfarge slik at du får mer “delikate” heksefingre istedet for dødmannsfingre.

Separer 1 egg, sett til side hviten. Visp eggeplommen sammen med det hele egget med en gaffel.

Ha melis, sukker, vaniljesukker, salt og smør i en bolle, og blad det sammen med en kjøkkenmaskin på medium hastighet, til alt er godt blandet.

Tilsett eggene og la maskinen gå i 2 minutter. Tilsett melet og miks på lav hastighet til melet er blandet inn i deigen. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet til den blir fast, ca 1 time.

Forvarm ovnen til 175 grader.
Dekk to bakeplater med bakepapir.

Del deigen i to, og legg den ene halvparten tilbake i kjøleskapet. Denne deigen mister fort fastheten når den blir varm, så det er viktig å holde den så kald som mulig.

Del den første halvdelen i 15 deler, ca på størrelse med en valnøtt. Dryss litt mel på bordet eller benken og rull hver del fram og tilbake med håndbaken til finger-former. Knip deigen sammen på to steder for å lage knokler. Snitt hver knoke med en kniv for å lage linjer, og overfør fingeren til bakeplaten.

Når all deigen er brukt, pensles fingrene med eggehviten, og en halv mandel plasseres på hver finger til negl. Sett brettene i kjøleskapet i ca 15 minutter, før de settes i ovnen og stekes i 12-15 minutter, de skal kun være lyst brune. Overfør fingrene til en rist og la dem avkjøles helt.

Bruk en liten pensel til å pensle kakaopulver på fingrene. Når tiden kommer for å servere heslighetene til smårollingene, kan det være morsomt å dandere fingrene på smuler av oreokjeks eller av en tiloversbleven sjokoladekake, slik at det ser ut som om de uhyggelige dødmannsfingrene har gravd seg opp fra jorden….Grøss.


Sier det igjen, fant denne oppskriften her!

Deigen klar for å bli bakt ut
Sammenlignet med en Q-tips er kulene ca så store :D

På bakebrettet
Ferdige !
De helt nederst har jeg smurt inn i litt sjokolade.

Haha, jeg tok grønn konditorfarge i deigen, for ekle zombie fingre !

De ble mye mer naturtro i virkeligheten!!
Skylder på dårlig kamera
Rød konditorfarge = blod
Snadder ja


































































































Haha, alt i alt veldig vellykkede fingre ! :D
Og som sagt, de lignet mye mer på ekte fingre i virkeligheten.. Tror blitsen ødela!



-Birthe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar